Coronavirüs günlük hayatımızda her şeyi etkilemeye başladı. Toplantılar, konferanslar birer birer iptal oldu. İtalya’da okullar kapalı. Birkaç hafta önce Doğu Avrupa'daki süpermarketlerde raflar boşaltılıyordu.  Çin, İran ve İtalya başta olmak üzere yaşam değişikliği her yerde hissedildi. Ekonomiyi küresel ölçekte etkilemeye devam ediyor.

Bir RPA platformu olan UiPath, Coronavirüs tanı süresini %50 oranında azaltan için bir çözüm çalışmasına dahil oldu. Hastalığı teşhis etmek için kullanılan ve AI / ML / RPA tekniklerini kullandılar. Virüsün yayılmasının önlenmesi için zaman çok önemlidir. Benzersiz araç setini kullanan UiPath, bir soruna kısa bir sürede çözüm uygulayabildi.

Geçmişte, yazılımı uygulamak için yıllarca süren teknoloji projeleri varken buğün RPA'nın zengin aktivite seti herhangi bir problemle çok kısa sürede başa çıkmak için gereken her mekanizmayı sağlıyor. Bu RPA'nın temel noktası.

Bu çalışma gitmemiz gereken yönü anlatıyor. Akıllı otomasyon'un kullanılması, toplumun sadece iş departmanında değil, yaşamın her alanında zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olabilir. RPA, tekrarlanabilir çok çeşitli süreçlerde kullanılabilir. Hatta hastalıkların teşhisine yardımcı olabilir. Farklı alanlardan uzmanların bilgilerini bir araya getirmek ve sorunlara çözüm aramak RPA araçlarının dünya çapında giderek daha fazla kullanımına neden olacaktır.

Bu hastalık belki de sadece modern topluma krizlerle karşılaşınca nasıl tepki verileceğini öğretmekle kalmayacak, aynı zamanda bunların üstesinden gelmek için kullanılabilecek araçların bulunmasına da yardımcı olacaktır.



Kaynak: https://www.campteksoftware.com/
Peter Camp