Proje nedir?
Proje, benzersiz bir ürün, hizmet ya da sonuç yaratmak için yürütülen geçici bir girişimdir. Başlama ve bitişi açıkça tanımlanmış faaliyetlerle, bütçe ve zaman kısıtı altında iyi tanımlanmış hedef ve amaçlara ulaşma eylemidir.  Kompleks, rutin olmayan, tek seferlik.

Projenin temel özellikleri
Tespit edilmiş bir amacı vardır. Başlangıcı ve bitişi olan bir yaşam süresi vardır. Örgütün tümünü kapsayan katılıma ihtiyaç duyar. Her proje benzersiz bir ürün, hizmet ya da sonuç yaratır. Her projenin kendine özgü zaman, maliyet ve kaynak gereklilikleri vardır.

Proje örnekleri
Yeni bir ürün ya da hizmet geliştirmek
Yeni ya da yenilenmiş bir bilgi sistemi geliştirmek ya da edinmek
Bir bina ya da altyapı inşa etmek
Yeni bir iş sürecini ya da prosedürünü uygulamaya sokmak
Kablosuz internet ulaşımı için üniversite kampusunun teknoloji altyapısının yenilenmesi
Satış gücü verimliliğini artırmak için işletmenin yeni bir sistem geliştirmesi

Proje yönetimi
Proje yönetimi, paydaş ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanması için, bilgilerin, becerilerin, araçların ve tekniklerin, projenin gereksinimlerini yerine getirmek amacıyla proje aktivitelerine uygulanmasıdır.Proje yönetimi, belli bir hedefi gerçekleştirmek için insanların, kaynakların ve zamanın birbiriyle uyumlu ve verimli kullanılması ile ilgili bilimdir. 
Paydaş, projeye aktif olarak katılan yada projenin yürütülmesinden olumlu yada olumsuz yönde etkilenen kişi ve kuruluşlardır (örn ; müşteriler, sponsorlar, projeyi yürüten organizasyon, kamu vb.)

Proje yönetim süreci

 Başlangıç , Planlama , Yürütme ,İzleme ve kontrol etme , Kapanış